Lataa

Asiakaspalvelussa huoltokatko. Yhteydenotot ainoastaan sähköpostilla: [email protected]

KÄYMÄLÄT

KÄYMÄLÄT

VALITSE TARPEESI MUKAAN MÖKILLE POLTTAVA, PAKASTAVA TAI KUIVIKEKÄYMÄLÄ

Polku pihan perällä johtaa sydämellä koristeltuun ulkokäymälään, jonka tuoksu houkuttelee enemmän kärpäsiä kuin helpotusta etsivää. Tätä on suomalainen mökkiromantiikka, mutta asioinnin voi hoitaa huomattavasti mukavammalla tavalla. Nykyaikaiset, hajuttomat kuivikekäymälät, kompostoivat käymälät, sekä muut ekovessat sisälle tai ulos Pihatukun valikoimasta.

Kun pohdinnassa on, mikä tai millainen käymälä omalle mökille sopisi, usein mielessä on perinteinen kompostoiva käymälä. Biolan Kompostikäymälä ECO on Suomen suosituin kuivakäymälä. Sen patentoitu ilmastointijärjestelmä ja pitkä ilmanpoistoputki tuulettavat tehokkaasti hajut pois.

Kompostoiva käymälä on sähkö- tai vesikäyttöisiin vessoihin verrattuna hinnaltaan edullinen ja käytössä taloudellinen, sillä sähkövirtaa, viemäröintiä tai kemiallisia aineita ei tarvita. Käymäläjätteen kompostointi on tehokasta, ja lopputuotoksen voi hyödyntää puutarhassa.

Kompostoivat käymälät asennetaan usein joko kokonaan tai osittain lattian alle. Tämän tyyppinen ratkaisu ei kuitenkaan ole aina mahdollinen. Suoraan lattian päälle, ulos tai sisälle asuintiloihin sijoitettavat kuivikekäymälät ovat nopea asentaa ja helppo tyhjentää. Ne eivät niin ikään tarvitse vettä tai sähköä toimiakseen, kuivike riittää.

Jos käymälän käyttöaste on suuri, eikä lopputuotoksen käsittelyyn ole mahdollisuutta tai haluja, erilaiset polttavat tai pakastavat käymälät voivat olla mainio vaihtoehto. Polttokäymälässä virtsa ja ulosteet poltetaan korkeassa lämpötilassa. Lopputuotteena on vain pieni määrä tuhkaa. Palamisessa syntyvät kaasut johdetaan ulos katon tai seinän läpi, oman poistoilmaputken kautta.

Pakastava käymälä taas jäähdyttää jätteen nopeasti -15-asteiseksi, jolloin mikrobitoiminta pysähtyy. Vessa pysyy hajuttomana, eikä erillistä tuuletusputkea tarvita. Lauhdutusilman muodostaman lämpölukon vuoksi käymälässä on kuitenkin miellyttävä asioida. Pakastetun jätteen voi kompostoida talousjäte- tai puutarhajätekompostorissa. Polttavat ja pakastavat käymälät tarvitsevat toimiakseen sähköä, mutta eivät vesiputkia tai viemäröintiä. Kokemus on tuoksuton ja miellyttävä, ja jätteen siivous helppoa.

Tarkastele Taulukko Lista

10 tuotetta

/ sivu
Nouseva
Tarkastele Taulukko Lista

10 tuotetta

/ sivu
Nouseva
© 2021 Pihatukku Finland Oy