Lataa

KOMPOSTORIT

KOMPOSTORIT

KOMPOSTIT SÄÄSTÄVÄT RAHAA JA HOITAVAT PUUTARHAA

Kompostointi on helppoa ja taloudellista. Vähennä jätekulujasi ja luo puutarhaasi itse ravinteikasta ja muhevaa multaa. Pihatukun valikoimasta löydät itsellesi sopivimman vaihtoehdon kompostoida, tarvitsit sitten mökkikompostoria kesäisin tai pikakompostoria kotiin ympärivuotiseen käyttöön. Biolan kompostori on saatavana myös tilavassa, taloyhtiöön sopivassa koossa. Kompostorissa hyödynnät keittiösi talousjätteet, puutarhakompostissa maatuvat pihan risut, lehdet ja ruohosilppu.

Lämpö- tai pikakompostori on tarkoitettu keittiön maatuvalle kotitalousjätteelle, pääasiassa ruoantähteille. Jätekerroksen päälle lisätään kompostikuiviketta, joka pitää kompostin hajuttomana ja kuohkeana. Ilmavana aines pysyy, kun kompostia käännetään sekoittimella tasaisin väliajoin. Pikakompostorista kompostimultaa saadaan hyvin nopeasti, jopa noin kuudessa viikossa. Se, miten komposti toimii talvella, riippuu kompostin lämpötilasta. Jos kompostori talven aikana jäätyy, kompostiheräte auttaa kompostoinnin taas käyntiin.

Puutarhakompostori sopii puutarhajätteen kompostointiin. Ole tarkka siinä, mitä voit kompostiin laittaa. Puutarhakompostori ei sovellu ruoantähteille, sillä syötävä jäte saattaa houkutella paikalle jyrsijöitä. Puutarhakomposti voidaan kätevästi tyhjentää nostamalla kartiomainen kompostikehikko pois kompostimassan päältä. Puutarhajätteelle sopivan kompostin rakentaminen onnistuu myös kehikkoon tai kasaan. Tällöin jätteen maatuminen on kuitenkin hieman hitaampaa kuin kompostorissa. Tarkemmat ohjeet siihen, miten kompostia hoidetaan, löydät kompostointioppaasta.

Tarkastele Taulukko Lista

5 tuotetta

/ sivu
Nouseva
Tarkastele Taulukko Lista

5 tuotetta

/ sivu
Nouseva
© 2020 Pihatukku Finland Oy