Lataa

Asiakaspalvelussa huoltokatko. Yhteydenotot ainoastaan sähköpostilla: [email protected]

PUUCEET

PUUCEET

ULKOVESSAN MONTA NIMEÄ

Ennen sisävessojen yleistymistä tarpeet käytiin toimittamassa pihan perälle kyhätyssä pienessä kopissa, ulkovessassa. Usein se oli syrjässä, navetan tai tallin yhteydessä, jolloin hajuhaitat jäivät pienemmäksi. Tätä pihan perältä löytyvää hyvinkin tärkeää paikkaa kutsutaan monilla eri nimillä: ulkovessa, puucee, makki, ulkohuussi, käymälä, eriö, bajamaja sekä useilla eri murrealueiden omilla sanoilla.

Ulkovessoja tapaa nykyään pääsääntöisesti mökkiympäristöissä, erityisesti saaristoissa, joissa viemäröinti on haasteellista. Enää ne eivät ole aivan niin alkeellisia kuin alkujaan, ja niiden viihtyisyyteen ja ulkonäköön panostetaan enempi. Myös toiminnoiltaan ulkovessat ovat kehittyneet paljon, enää jätteet eivät saa imeytyä vapaasti maahan, vaan ne täytyy suodattaa ja kompostoida oikealla tavalla.

Nopein tapa saada ulkovessa toimivaksi on toteuttaa se elementtiosista kasaamalla. Elementit toimitetaan valmiina ja niistä on helppo ja nopea tapa saada ulkohuussi valmiiksi.

EASY-mallistossa on saatavana ulkovessoja tarvikepaketteina. Tarvikepakettien ohjeiden mukaan ulkovessa on helppo tehdä itse. Työstä suoriutuu kehnompikin timpuri, eikä se vaadi kasaajaltaan entuudestaan rakentamisen kokemusta.

Ulkohuussin seuraksi löytyy laadukkaita ja uudenaikaisia käymäläratkaisuja. Tasokkaat käymälät ovat hygieenisiä, ekologisia ja helppoja käytössä. Käymälöitä on saatavana edullisista kuivikekäymälöistä moderneihin polttokäymälöihin asti. Käymälöiden toimintatavasta riippuen jätteet voidaan joko kompostoida, pakastaa tai polttaa. Polttokäymälässä jätteiden osuus on ehdottomasti pienin ja jätteestä tuleva tuhka on täysin kompostoitavaa. Hajuhaittojen takia ulkohuussia ei tarvitse enää sijoittaa pihan kauimmaiseen nurkkaan, sillä uudet käymälät ovat lähes hajuttomia.

Enää ei tarvitse mökkioloissakaan tyytyä kehnoon hygieniaan ja epämieluisiin hajuihin. Uudet ulkohuussit varustettuna laadukkaalla käymälällä tekevät vessareissut mökillä miellyttäviksi.

Tarkastele Taulukko Lista

6 tuotetta

/ sivu
Nouseva
 1. Tarjous
  DESIGN PUUCEE - tyylikäs käymälärakennus
 2. Tarjous
  PUUCEE HIENOHÖYLÄTYSTÄ KEVYTHIRRESTÄ
 3. Tarjous
  EASY VARASTO-PUUCEE
  EASY VARASTO-PUUCEE
  1 490,00 €

  Tai 50 € / kk

 4. Tarjous
  EASY PUUCEE
  EASY PUUCEE
  795,00 €

  Tai 34 € / kk

  Arvio:
  100%
Tarkastele Taulukko Lista

6 tuotetta

/ sivu
Nouseva
© 2021 Pihatukku Finland Oy