Lataa

PIIPPUTARVIKKEET

PIIPPUTARVIKKEET

TULISIJA TARVITSEE PIIPUN

Piipun tehtävänä on poistaa poltossa syntyvät pakokaasut ja savut katon kautta ulos. Savupiippu kuuluu siis kylkiäisenä jokaiseen takkaan ja kiukaaseen, mutta piipun koko ja muoto ovat tulisijakohtaiset. Pienen kaminan tai kiukaan piippu saattaa olla hyvinkin siro, mutta suuret leivinuunit ja takat vaativat jo järeämmän savunpoistokanavan.

Piipun pellitys lisää sen käyttöikää ja ehkäisee sade- tai sulamisveden ujuttautumisen piipun ja katon välisestä raosta. Tämä rako varmistetaan piipun juuripelillä. Piipun juuren pellitys asennetaan osittain alaslaskevan, räystään puoleisen pellin päälle, jottei harjalta valuva vesi pääse saumasta sisään. Tiivistys on varminta, jos aluskate nostetaan osaksi piipun päälle. Tästä syystä piipunpellit asennetaan yleensä vesikattoremontin yhteydessä, eikä vanhojen kattorakenteiden päälle. Myös piipun kunto on tarkistettava ennen piipun pellin asennusta. Vahingoittunut tai vanhuuttaan mureneva piipputiili saattaa romahduttaa koko savupiipun pellityksen yhteydessä. Vesikaton lisäksi piipulle on tehtävä läpivienti yläpohjassa. Noudata ehdottomasti vähimmäissuojaetäisyyksiä seinästä ja suorita eristys palamattomalla materiaalilla, kuten palovillalla. Suojaetäisyyttä voidaan pinetää käyttämällä palosuojalevyä. Huolellinen eristäminen oikeilla tuotteilla estää palovahinkoja. Tulisijojen ja liitosputkien suojaetäisyyttä voidaan pienentää käyttämällä palosuojausta. Piipunhattu kruuna pellityksen ja varmistaa, ettei vesi ja lumi pääse sisälle hormiin.

Pihatukulta tilaat tarvitsemasi piippu- ja hormitarvikkeet, saunan piippusäiliöt, saunatarvikkeet sekä suojalevyt. Testatut ja turvalliset tuotteet nopealla toimituksella suoraan kotiisi.

Tarkastele Taulukko Lista

Tuotteet 1 - 20 (yhteensä 41)

Sivu
/ sivu
Nouseva
  1. Tarjous
    Savupiipun jatko-osa, Misa 15325R, 150cm
Tarkastele Taulukko Lista

Tuotteet 1 - 20 (yhteensä 41)

Sivu
/ sivu
Nouseva
© 2020 Pihatukku Finland Oy