Lataa

Rakennuslupa- ja asennuskuvat

RAKENNUSLUVAN HAKEMINEN YLEISESTI

Puuttuuko piharakennukseltasi vielä rakennuslupa? Pääsääntöisesti rakennuslupia ei tarvita pienille rakennuksille, joilla ei ole erityisiä vaikutuksia ympäristölle. Tällaisia rakennuksia ovat esimerkiksi leikkimökit, puuliiterit sekä pienet katokset ja saunat, joiden leveys ja pituus ovat maksimissaan 2 metriä. Joskus näinkin pienet rakennukset vaativat kuitenkin toimenpideluvan. Voit helposti varmistaa oman kuntasi rakennusvalvonnasta, esimerkiksi puhelimella tai sähköpostilla tarvitseeko rakennuksesi toimenpidelupaa tai rakennuslupaa.

RAKENNUSLUVAN TAI TOIMEPIDELUVAN HAKEMINEN ETENEE YLEISESTI OTTAEN ALLA OLEVIN VAIHEIN

 1. Kysy kunnan rakennusvalvonnasta, tarvitaanko suunnitellulle rakennukselle rakennuslupa tai toimepidelupa.
  1. Jos ei tarvita tai sinulla on jo tarvittavat luvat, voit huoletta tilata ja asentaa rakennuksen.
  2. Jos rakennuslupa tarvitaan, etene seuraavien vaiheiden mukaan.
 2. Rakennusluvan hakeminen
  1. Valitse projektillesi pääsuunnittelija. Voitko kysellä sopivia pääsuunnittelijoita esimerkiksi kuntasi rakennusvalvonnasta. Rakennuslupahakemusta ei voi tehdä ilman pääsuunnittelijaa.
  2. Toimita kunnan rakennusvalvontaan rakennuslupahakemus ja tarvittavat liitteet yhdessä pääsuunnittelijan kanssa.
  3. Rakennusluvan käsittely rakennusvalvonnassa. Käsittelyaika on yleisestiottaen 1kk-3kk kunnasta riippuen.
  4. Rakennuslupa tulee postissa tai sähköisesti ja voit aloittaa rakentamisen heti (jos luvalla on valitusaika, niin valitusajan umpeuduttua), ellei lupaehdoissa toisin määrätä. Yleensä rakentamisen aloittamisesta pitää tehdä vielä ilmoitus kunnan rakennusvalvontaan.

Asiakaspalvelumme tai verkkokaupan chat auttaa mielellään rakennuslupa-asioihin liittyvissä kysymyksissä arkisin klo 9-16. Puhelinpalvelun numero on 010 440 9144. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected]

RAKENNUSTEN KUVAT JA ASENNUSOHJEET
Tilatessasi rakennuksen, toimitamme rakennuslupakuvat, perustuksen mittapiirroksen pilariperustukselle, rakennekuvat ja selkeät asennusohjeet sähköpostilla heti tilauksen jälkeen. Tarvittaessa voit kysyä kuvia myös etukäteen asiakaspalvelustamme.
© 2020 Pihatukku Finland Oy