Lataa

Asiakaspalvelussa huoltokatko. Yhteydenotot ainoastaan sähköpostilla: [email protected]

Kaasukeittiö mökille?

Kaasukeittiö mökille?

Pihatukun verkkokaupasta löydät laajan valikoiman kaasulla toimivia kodinkoneita.

 

Näin valitset sopivan kaasujääkaapin 

Kaasujääkaappi on mainio vaihtoehto kohteisiin, jossa sähköä ei ole saatavilla tai se ei riitä kylmälaitteiden jatkuvaan käyttöön. 

Kaasujääkaappi on usein kompaktin kokoinen, nestekaasulla toimiva kylmälaite. Sähköttömän toimintansa sekä pienen tilantarpeensa vuoksi kaasujääkaappi sopii asuntovaunuun, veneeseen sekä mökille. 

 Kaasujääkaapin tilavuus kannattaa mitoittaa oman käyttötarpeen mukaan. Liian pienessä kaasujääkapissa ilman kierto ei toimi kunnolla, kun ruoka on tungettuna tiiviisti vieri viereen. Liian suuri kaasujääkaappi taas vie turhaan kallista kaasua, kun joudut jäähdyttämään myös tyhjiä hyllyjä. Mikäli mökiltäsi on pitkä matka kauppaan, tai haluat varustautua lomaasi huolella, saatat tarvita jääkaapin, jossa on pieni pakastelokero.  Kaasupakastimia, kuten jääkaappejakin, saa tilavuudeltaan eri kokoisina. 

Kaikki kaasujääkaapit ja -pakastimet pitävät pientä ääntä käydessään. Tämä kannattaa huomioida laitteen paikkaa miettiessä. 

 

Uusi kaasuliesi mökille? 

Mökillä haluamme nauttia, ja suuri osa nautinnosta liittyy hyvään ruokaan. On kuitenkin olemassa kohteitajoissa ei ole mahdollista käyttää sähköliesiä. Ratkaisuna toimii tällöin kaasuliesi, joka kykenee täysin samaan mihin sähköliesikin.Tutustu kaasuliesivalikoimaan täältä. 

Kaasulieden omistajan tulee olla tietoinen myös kaasupulloista ja niiden käytöstä. Mökeillä on melko tavallista, että keitinlaite tai hella on kaapin päällä tai sivulla ja keittiön kaapin sisällä on kaasupullo, johon on kytketty kaasusäädinsetti. Näin toimittaessa pitää aina huolehtia hyvästä tuuletuksesta ja on suositeltavaa, että kaapin jalustassa on ilma-aukkoja/ritilä.  Asennettaessa useampi kuin yksi laite, voi olla järkevää suunnitella järjestelmä automaattisilla ominaisuuksilla, sellainen järjestelmä vaatii pullojen ja kaappien sijoittamisen ulkopuolelle. Nestekaasuletkujen tulee olla propaaninkestävää materiaalia, joiden suurin sallittu letkun pituus on 1,2 metriä. (Vaihda letku 2-3:n vuoden välein.) 

 

 

Näin asennat nestekaasujärjestelmän turvallisesti

Selvitä, mikä on etäisyys säiliöstä hellaan tai jääkaappiin (enintään 1,2 metriä). Katkaise sen jälkeen letku oikean pituiseksi. Pujota letkunkiristin kaasuletkuun ja työnnä sitten letku letkuistukkaan paikoilleen. Ruuvaa sitten letkunkiristin tiukalle. Kiinnitä letku samalla tavalla painesäätimeen. Kun laite on valmis asennettavaksi, tarkista se vuotojen varalta. Sulje liitetyt laitteet ja avaa kaasu säätimestä kääntämällä katkaisin päälle (liekin kuva näkyy). Suihkuta sitten kaikki liitoskohdat vuotospraylla tai saippuavedellä. Jos asennus ei ole tiivis, vuotokohtiin tulee pieniä kuplia. Mikäli havaitset vuodon, kiristä letkunkiristintä tiukemmalle ja toista vuototesti. Suosittelemme, että vuototesti suoritetaan säännöllisesti. Letkulle on hyvä suorittaa myös ns. taittotesti. Jos letkua taitteessa se halkeilee, on se vaihdettava.

 

 

 

 

Pihatukun verkkokaupan pienen kulurakenteen vuoksi pystymme tarjoamaan merkkituotteet aina kilpailukykyiseen hintaan. Tutustu tarjouksiin niin huomaat, kuinka edulliset kaasukäyttöiset kylmälaitteet sekä muut mökki- ja caravan-tarvikkeet kulkeutuvat kotiovellesi muutamassa päivässä! Mikäli kylmälaitteiden hankinnassa jokin asia jää sinua askarruttamaan, asiakaspalvelumme auttaa pulmassasi mielellään! 

© 2021 Pihatukku Finland Oy